Vedlikehold av varmepumper

Hva må jeg som eier passe på?

Skrevet av

Pawel Majka
VVS tekniker

27/5/2021

Som en eier av en varmepumpe sitter du med et ansvar for at din varmepumpe skal fungere optimalt. Det er visse ting du kan gjøre selv og det er andre ting som må gjøres av fagpersonell.

Det du kan gjøre selv:

Rengjøre filterene i innedelen. Dette er den viktigste oppgaven man har når det gjelder vedlikehold. Hvis dette ikke blir gjort vil det danne seg et lag med støv på filterene som gjør at luft ikke kommer igjennom. Dette vil føre til at pumpen ikke får blåst ut nok luft til å varme opp eller kjøle ned rommet.

Sørg for at instillingene er riktig. Vi anbefaler at maskinen enten er i kjøledrift eller i varmedrift, ikke i "auto". I auto vil den veksle mellom varmt og kaldt for å holde en konstant temperatur, dette vil føre til høyere strømkostnader.

Pass på at utedelen ikke gror igjen. Planter og trær som vokser i nærheten av utedelen kan vokse foran eller under utedelen og kanskje til og med inn i den. Dette kan føre til redusert effekt eller i verste fall til at maskin går i stykker.

Ha jevnlig service! Å ha jevnlig service forlenger levetiden på varmepumpen med flere år. Du kan lese mer om hva som blir gjort på en service her.

Flere innlegg
Kind Energi blir ENVIECO
Kind Energi har på kort tid vokst fra å være en enkeltmannsbedrift til en betydelig aktør i varmepumpebransjen. Selskapet har i flere år også dekket prosjektering og levering av varmeanlegg med vannbåren varme, både til privat- og proffmarkedet.
27/5/2021
Gaselle 2019!
Kind Energi AS har mottatt utmerkelsen som Gaselle - bedrift 2019! Tusen takk til våre dyktige medarbeidere!
27/5/2021
CHAT
Vi tar kontakt så snart som mulig.
Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.